Добрата вест за българската аеробика от европейското първенство в Чехия е класирането на тройката девойки на финал, както и индивидуално Ивелина Лукаки.

Тежките квалификации донесоха радост първо на тройката ни. Десислава Иванова, Ивелина Лукаки и Ива Илчева игра много добре и с пети резултат влезе във финалите, които са в неделя. Първа на квалификациите бе румънската тройка. Общо на квалификации се явиха 22 тройки при девойките.

Ивелина Лукаки, час след като се класира с тройката на финала, направи добро състезание и се класира за финалите при девойки индивидуално. Тя зае шесто място. Другата ни представителка Десислава Иванова не успя да влезе във финалната осмица. Общо тук кандидатките за финала бяха 32. Първа в класирането днес бе представителка на Италия.

За класиране на финал при жените в събота ще се бори Деница Паричкова. Тя, в компанията на още 30 претендентки, ще се опита да влезе в осемте финалистки.

„Тежко състезание” - коментира лаконично треньорката Велислава Миланова – „Трите момичета бяха притеснени преди квалификациите. Изиграха си съчетанието стабилно. Има още какво да се желае от тях и се надяваме в неделя на финалите да играят още по- силно. Ивелина игра много, много силно и на индивидуалното. Беше самоуверена и със самочувствие. На финалите играе с последен номер, което е много добре. Има шанс за по- предно класиране.”

В събота девойките тренират рано сутринта и следобяд ще подкрепят Деница Паричкова да се класира и тя за финала при жените.

Ивелина Лукаки (на снимката) ще играе финал