Повече от 60 години след началото на враждата между братята Ади и Рудолф Даслер, довела до създаването на конкуриращите се марки за спортна екипировка Адидас и Пума, двете компании решиха да сключат мир... за един ден, предаде Ройтерс.

В понеделник, по повод Международния ден на мира, е планирано историческо ръкостискане между генералните директори на двете фирми и футболен мач, по време на който служители на двете компании ще играят в смесени отбори, съобщиха Адидас и Пума в съвместно комюнике.

"На този ден ние ще се обединим в знак на уважение към Деня на мира", заяви ръководителят на Пума Йохен Цайц в комюнике. Това ще бъдат първите съвместни дейности между двете компании, откакто братята изоставиха общата си фирма за спортни обувки през 1948 г. и създадоха две отделни компании, отбелязва БГНЕС.

Съвместната инициатива цели да се повиши информацията за проекта Peace One Day, международен ден на мира, подкрепен от ООН. Двете фирми за спортна екипировка ще отправят послание за мир на футболните стадиони в Мюнхен и Щутгарт на полувремената на два мача от германската Бундеслига в неделя.