Общо 9 квалифицирани съдии ще обслужват тазгодишната ветроходна регата "Кор Кароли". Главен съдия за поредна година ще бъде Пламен Георгиев. Ще работят протестна комисия в състав от 3 души и регатна комисия. Ще има и офицер по сигурността.

Представител на морска администрация Бургас ще бъде включен в работата по контрола на яхтите. Тази година всички яхти разполагат със сертификат ORC и клас "Свободен" няма да има. В IRC ще имаме два класа и три в ORC, коментира главният съдия.

"Ако се съберат повече от 3 яхти в "Конрад 25 R" ще направим отделен клас", заяви Пламен Георгиев. 

Той се надява тази година участващите яхти да бъдат повече от минали години. На този етап има заявка от украински яхти, а практиката показва, че българските участници подават заявка през последната седмица преди регатата.

Състезанието тази година включва малко над 100 морски мили. Стартът е в Бургас, като началото ще бъде дадено с Про Ам гонка на 12 август. Същинската надпревара стартира на следващия ден, от моста в Бургас в посока остров Св. Анастасия и финал в Свети Влас.

На следващия ден участниците потеглят в посока Варна, а в последния състезателен ден всичко ще се рeшава във варненския залив, на 15 август. Същия ден ще бъде и официалното награждаване.