В церемонията по закриването на 29-те Летни олимпийски игри ще вземат участие 7000 души или двойно по-малко хора в сравнение с церемонията по откриването.

Нито един от 15-те хиляди, които участваха в първото шоу, не е ангажиран във втория спектакъл, разкри американският телевизионен канал ЕнБиСи.

Освен традиционният ритуал по угасване на олимпийския огън и предаване на щафетата на следващия организатор - Лондон, тържеството ще има и чисто развлекателен характер.

Дейвид Бекъм пък ще бъде голямата звезда в делегацията на Лондон по време на церемонията по закриването. Присъствието на 33-годишния футболист на покрива на двуетажен червен автобус бе замислено като изненада, която обаче бързо бе разкрита.

По време на церемонията на 24 август Бекъм ще бъде до кмета на Лондон Борис Джонсън, който ще поеме от президента на МОК Жак Рох знамето на организатор на следващите Летни Олимпийски Игри през 2012-а година.

В осемминутното представяне на Лондон участие ще вземат 23-годишната поппевицата Лиона Люис и 64-годишният рокер Джими Пейдж от бандата Лед Цепелин. Двамата ще оформят своеобразен дует.

В шоуто, на стойност 2,5 милиона евро, ще участват и стотици британски балет-танцьори, които ще демонстрират не само класически, но и хип-хоп танци. Ще има и много хумористични изпълнения.

Интересно е, че в делегацията на Лондон ще бъде и героят на 29-те Летни олимпийски игри - носителят на осем златни медала в плуването - американецът Майкъл Фелпс.