Общо седем медала спечели България на 13-ото световно първенство по биатъл, което се проведе на комплекс „Червено знаме” в София. В отборното класиране завоювахме едно сребърно и четири бронзови отличия. Нашите състезатели спечелиха един сребърен медал в категория D – момчета /до 12 г./, и четири отборни бронзови отличия в категориите Е – момичета и Е – момчета /до 10 г./, D – момичета /до 12 г./ и С – момичета /до 14 г./.

В индивидуалната надпревара българинът Димитър Илиев се класира на трето място в своята категория D. Бронзов медал за България грабна и Джорджия Кадоглу в категория С.

Участниците в шампионата бяха поздравени от заместник-министъра на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов, а страната ни получи отлична оценка за първото домакинство на световното първенство по биатъл от Питър Харт – технически делегат на Международната федерация по модерен петобой.

Спортът биатъл е разновидност на модерния петобой, чието  начало е поставено преди двадесет години от принца на Монако – Албер II.

С помощта на Министерството на физическото възпитание и спорта басейнът на комплекс „Червено знаме” бе приведен в перфектен вид за шампионата.