7-годишен ще бяга във Великденския крос на Разград

Великденския крос в Разград източник: Gong.bg

Великденския крос в Разград източник: Gong.bg

Седемгодишно момче се е записало за участие във Великденския крос в Разград. Състезанието се организира от местния клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка“ за четвърта поредна година. Трасето е 5-километрово, като освен индивидуално бягане има и щафетно в 5 поста по 1 километър.

Досега са заявили участие 74-ма бегачи, но записването продължава до 18,00 ч. на 14 април ето тук. Най-малкият състезател е 7-годишният Антон Тонев от Разград, а най-възрастен е турският гражданин Кямуран Аксой. В състезанието има и още международно участие – записали са се двама румънци, ще тича и един от кондиционните треньори на „Лудогорец“ испанецът Хавиер Рамос.

Кросът се провежда по улиците на Разград. Стартът е в 10,00 ч. на 15 април, събота, от площад „България“, до паметника на Майстор Манол. Състезателите минават попешеходната зона в центъра на Разград. След края й има остър ляв завой, след който се продължава по ул. „Св. св. Кирил и Методий“, която ще бъде затворена за движение на автомобили. При достигане на улица "Иван Вазов", състезаващите се на 5 километра завиват вдясно, пресичат реката по пешеходния мост, продължава напред, завиват вдясно по улица "Дунав", достигат "Паркова" и продължават по нея към Градски парк Разград. Влизат в парка, където изминават почти цялото трасе от 2.5 километра с въртене по посоката на часовниковата стрелка. Следва връщане отново по "Паркова", "Дунав", "Иван Вазов", завой вдясно по „Св. св. Кирил и Методий“, напред покрай Художествената галерия, площад „Независимост“, покрай сградата на драматичен театър „Антон Страшимиров“. При часовниковата кула трасето завива на юг по улица „Искър“. След преминаване покрай Момина чешма и излизане на бул. „България“, трасето завива вляво и достига мястото на старта, който се явява и финал. Трасето на щафетата е само в централната градска част.

Контролното време е 55 минути. Класираните на първите три места получават ваучери за спортни стоки от магазин „Яко“, за победителите в щафетата наградата е ваучери за използване на съоръжения в Спортен център „Лудогорец“. Раници с логото на „Зелена стъпка“ ще получат всички участници на възраст под 18 години. Ще има и томбола сред всички участници, в която сред наградите ще е топка с автографи от футболистите на Лудогорец, два душ-комплекта „Ideal Standard“, една душ-система „Ideal Standard“, спортни стоки от магазини "Яко".

За пръв път през тази година „Зелена стъпка“ си партнира в рамките на спортното събитие с проект "Направи сърцето си съпричастно". Участниците в кроса ще имат възможност срещу дарение от поне един лев да получат стикер във формата на сърце „Моето сърце е съпричастно What about yours?“. Събраните средства ще бъдат използвани за детска образователна акция по засаждане на дръвчета.

Великденският крос се организира с подкрепата на: Община Разград, ПФК Лудогорец, Спортни магазини "Яко", „Ideal Standard“, „Интер Инженеринг 10“, проект "Направи сърцето си съпричастно".

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други спортове