Една от най-големите рап звезди в последните години – 50 cent – ще заложи невероятната сума от 1 МИЛИОН ДОЛАРА на боксов мач.

Става въпрос за дългоочаквания супер бой между Флойд Мейуедър и Оскар Де Ла Оя, който ще се състои на 5 май в Лас Вегас. Де Ла Оя ще защитава титлата си на шампион в средната категория. 50 cent обаче мисли да сложи феноменалния залог на Мейуедър, за когото това може да е последният професионален мач.

Рапърът, чието истинско име е Къртис Джеймс Джексън, отдавна е приятел с Мейуедър Джуниър, и тори включи боксьора в един от проектите на своята звукозаписна компания. Наскоро двамата бяха засечени заедно и отношенията им изглеждаха чудесни. 50 cent е известен фен на бокса, като дори в момента живее в бившето имение на легендарния Майк Тайсън.

Мейуедър и Де Ла Оя също ще изкарат доста пари от мача помежду си. По предварителни данни претендентът взима поне 10 милиона долара, докато Де Ла Оя ще прибере 25 милиона.

В САЩ вече се говори, че боят може да счупи рекорда по приходи от pay per view, който до момента се държи от срещата между Майк Тайсън и Ленъкс Люис през 2002 година и е 2.03 милиона.

Билетите за мача се разпродадоха светкавично – само за три часа, а приходите от продажбата им възлизат на 19 милиона долара.