През изминалите три дни в София на Националния стадион „Васил Левски” се проведе 4-то Европейско първенство за спортисти с увреден слух за младежи и девойки до 20 години.

България завърши с общо 5 медала (1 сребърен и 4 бронзови) надпреварата, като нашияj отбор беше съставен от 11 състезатели в различните дисциплини.

Два бронзови медала за страната ни спечели Надка Начова ( скок на дължина и скок на височина), Маргарита Маринова се качи на третото място за награждаване в дисциплината тласкяне на гюле, а в последния ден Роза Десислава Муньос остана втора в хвърлянето на копие. След нея  в сектора се нареди Емануела Петрова.

„Добро представяне на нашите атлети. 5 медала не са малко, имайки предвид силната конкуренция във всички дисциплини. Благодаря на всички, които помогнаха Европейското в София да се проведе на ниво и до нови спортни срещи”, сподели след края Николай Бозев, изп.директор на Българска спортна федерация на глухите в България.

Общо 106 състезатели от 14 държави взеха участие във форума, а следващото участие на наши спортисти с увреден слух е Европейският шампионат по бадминтон в Словакия от 20 до 29 юли. В него България ще бъде представена от седем състезатели, като главен треньор на националите ни е Петя Неделчева.