Близо четири месеца, след като Майкъл Фелпс завърши блестящата си олимпийски кариера в Лондон, крайните седалки плувния басейн бяха демонтирани, предава АП. Олимпийският парк беше предаден днес от организаторите на Игрите на корпорацията, която отговаря на дългосрочната употреба на парка. The London Legacy Development Corporation (LLDC) ще превърне олимпийското село в жилищен комплекс, ще премахне временните съоръжения и ще демонтира част от местата на олимпийските обекти.

Всичко това ще струва около 470 милиона долара. Все още не се знае кой ще бъде наемател на олимпийския стадион. Отборът на Уест Хям иска да играе домакинските си мачове на него, но това ще стане най-рано през 2015-та година, тъй като капацитета му трябва да бъде намален от 80 хиляди до 60 хиляди седящи места. Стадионът в Лондон ще бъде домакин на световното първенство по лека атлетика през 2017-та година.

Басейните са направени така, че дълбочината им да се регулира, което означава, че те ще бъдат достъпни за спортисти с различно ниво на подготовка. Ще бъде запазен колодрумът, който ще бъде достъпен за жителите на района и спортните клубове.