Близо 40 българи от делегацията ни на Световните студентски игри гласуваха вчера на Парламентарните избори. Специален автобус превози спортисти и треньори до посолството ни в Белград в 11.30 ч., където нашите упражниха правото си на глас. Отделно през целия ден два автомобила бяха на разположение за тези, които имаха състезания по обед.

Посланикът ни в Сърбия Героги Димитров посрещна нашите на входа на амбасадата и ги разведе из сградата.

Българските спортисти и треньори на Увниверсиадата проявиха изненадващо голяма активност, като близо 80 % от тях упражниха правото си на глас. Пръв от нашите пусна бюлетина Тити Папазов, след него най-нетърпеливи бяха останалите треньори от баскетбола и фехтовката. Пред Посолството ни не бяха забелязани личности, които да купуват гласове, шегуваха се нашите състезатели.

Междувременно резултатът от вчера при фехтовачите е отпадането на тима ни на 1/8-финала в отборното на сабя. Нашите отстъпиха пред румънците с 24:45, като отново най-добре от състава ни се представи Мирослав Шабански.

В тениса на маса загубихме от Сърбия с 0:3, като само на двойки взехме гейм. В квалификациите индивидуално мъже Калоян Зашев отстъпи пред унгарец, а Константин Андреев загуби от иранец.

В таекуондото Димитър Михайлов преодоля първия си съперник - Расул Абдулраим поради дисквалификация на съперника. След това във втория мач отстъпи пред руснака Васили Никитин с 0:3.

В Белград пристигна нова група спортисти повечето атлети, сред които и голямата ни надежда Ваня Стамболова.