Българските състезатели спечелиха четири златни и два сребърни медала от Открития шампионат на България по бадминтон, който завърши в зала "Европа" в София.

Водачките в схемата Стефани Стоева и Габриела Стоева нямаха проблеми на финала срещу сънародничките си Мария Делчева и Христомира Поповска и спечелиха с 21:8, 21:9 за 19 минути.

7 снимки

Водачката в схемата при жените Линда Зечири взе златото след успех над Мария Судимач (Сърбия) с 21:7, 21:10 за 22 минути.

При мъжете Илиян Стойнов загуби в спора за титлата от Лука Бан (Хърватия) с 10:21, 15:21 за 29 минути. За 19-годишния българин това беше първо участие на финал на международен турнир при мъжете.

Илиян Стойнов и Христомира Поповска спечелиха без игра титлата при смесените двойки срещу номер 1 в схемата Миха Иванчич и Петра Поланч (Словения) след отказ на Иванчич поради контузия.

На двойки мъже Даниел Николов и Иван Русев победиха на финала Миха Иванич и Гаспер Кривец от Словения с 21:9, 21:14 за 24 минути. Призьорите бяха наградени от президента на БФБадминтон Володя Златев.