Завърши окончателното гласуване за избор на член на Комисията на атлетите при ФИГ, предават от федерацията. Звездата на Беларус, бронзовата медалистка от Олимпиадата в Лондон през 2012 г., Любов Черкашина получи 20 гласа, а кандидатката на България Християна Тодорова убеди представители на 16 държави да дадат гласа си за нея.

Специално за страницата на федерацията във Фейсбук Християна Тодорова заяви, че е доволна от своето участие и че всичко е минало много гладко и спокойно. Бившата гимнастичка е представила своята платформа много убедително и на първото гласуване е победила Ганна Ризатдинова от Украйна, която е получила 3 гласа на първото гласуване.

Християна е говорила и извън написаното в нейното изложение пред комисията, за да може, както тя се изрази, да се види, че е наясно с какво се захваща, че разбира от материята, че владее перфектно чужди езици и че може да защитава по най-добрия начин правата и интересите на спортистите.

Впечатлена от представянето на Християна, победителката Черкашина е заявила, че ще настоява комисията при ФИГ да се раздели на две части и българската представителка да поеме тази при ансамблите. Това е едно сериозно признание за Християна Тодорова, която тепърва ще се развива като съдия.

Хриси поискала в телефонен разговор секунди след гласуването специално да благодари на Българската федерация по художествена гимнастика и лично на президента Илиана Раева, на вицепрезидента Мария Патрова, генералния секретар Росина Атанасова и директора на националните отбори Деспа Кателиева, които са й оказали безценна помощ и подкрепа и са били до нея във всеки един момент.