102 състезателки, представителки на 36 отбора от 12 държави, пристигат за участие в международния турнир по художествена гимнастика „Руми и Албена”. 12-ото издание на проявата е на 29 и 30 март в Двореца на културата и спорта.

В историята на турнира настоящото издание се очертава като най-многобройно – и като отбори, и като състезателки. От чужбина пристигат 20 отбора, представители на школите в Австралия, Бразилия, Естония, Полша, Норвегия, Русия, Турция, Украйна, Унгария, Хърватия и Япония. Някои от държавите ще се представят с два и с три отбора. Имиджа на родната школа ще отстояват 15 клуба: „Академик” (Сф), „Акро” (Рс), „Илиана” (Сф), „Левски плюс”, ЦСКА, „Левски Триадица”, „Славия”, „Елегант” (Пл), „Черноморец” (Бс), „Импала” (СЗ), „Хармония” (Пз), „Лидер” (Пд) и варненските „Чар – ДКС”, „Грация” и „Силвия”.

Турнирът ще бъде само в многобой за трите възрасти – до 10 (деца), до 12 (девойки младша) и до 14 г. (девойки старша), но според получените оценки на отделните уреди ще се формира и класиране за шампионат, където също ще се раздадат медали и купи, осигурени от община Варна. За всички участнички са предвидени и подаръци от клуба домакин.

Съорганизатори на мероприятието са клуб „Чар – ДКС”, община Варна и ДКС.