Депутатите започнаха работния си ден с обсъждане на доклада на временната комисия за полетите на правителствения „Авиоотряд 28". Председателят на комисията - депутатът от „Атака" Венцислав Лаков обясни, че за периода август 2009 - март 2013 г. „Авиоотряд 28" е направил разходи за повече от 34 милиона лева. Полетите са ощетили бюджета с над 800 000 лева, посочи Лаков.

„Превозвани са многократно футболни отбори, не само „бистришките тигри", каза Лаков и сред тях посочи „Чавдар" (Етрополе). Превозвани са волейболни отбори, извършвани са полети за заснемане на филми, за наблюдение на телето Бойка, което е било връчено на Борисов като подарък", допълни председателят на комисията.

„Всичко това са пари на данъкоплатеца, средства, извадени от джоба на всеки българин, за да може да се гарантира медийната изява на бившия министър-председател", каза още Лаков.

По думите му тези полети са ощетили държавата с над 800 000 лева, защото при ползването на Авиоотряда не се начислява печалба. "Ако един футболен отбор реши да ползва правителствения самолет, той плаща горивото и малка част от амортизацията", обясни Лаков.