Най-силните мъже и жени на стария континент се срещат отново в България на Европейското по борба, домакин, на което е София - от 17-ти до 22-ри април.

Международната федерация ни гласува доверие за 12-ти път, което определено е доказателство за положителната работа в родната централа, най-вече респекта, който внушава президентът Валентин Йорданов.

У нас пристигат близо 500 състезатели от над 40 държави. За статистиката:в свободния стил заявките са на 150 борци, в класическия:188, а при жените-120.

В столичния Дворец на спорта ще видим 5 олимпийски шампиони, 15 световни и над 20 европейски.

Конкуренцията на Евро 2007 е изключително силна, а българският тим е амбициран за титли и най-малко три медала. Огромни надежди възлагаме на Радослав Великов, Станка Златева, но за съжаление шампионата пропуска Армен Назарян.

Президентът на България Георги Първанов е патрон на първенството в София, очаква се той да уважи церемонията по официалното откриване и може би финалите с българско участие.

Билетите за схватките са с цени от 2 лева за сутрешните сеанси, които стартират в 9.00 часа и 3 лева за вечерните, когато от 18.00 часа стартират финалите в отделните категории.

Част от приходите по решение на БФБ ще бъдат предоставени за благородна кауза - подпомагане на децата на загинали служители на МВР.

За очакванията в българския лагер и подготовката на отборите ни чуйте от звуковите файлове ст.тр. на свободняците Иван Цонов и треньорът на класиците Нено Ненчев - помощник на Братан Ценов.