Поради огромния интерес към откриването на Арена Армеец София и невъзможността съоръжението да приеме всички желаещи да го посетят на 30 юли, министерство на физическото възпитание и спорта и Национална спортна база обявиха «Ден на отворените врати«.

Залата ще бъде отворена за посетители в неделя, 31 юли от 13 до 17 часа. На място ще има служители, които ще организират групи от желаещите и ще ги развеждат из съоръжението.

На 20 и 21 август входът на залата отново ще е свободен за състезанията от Световната купа по художествена гимнастика.

По отношение на откриването на залата на 30 юли, организаторите предупреждават всички, които са се снабдили с пропуск, че влизането в съоръжението трябва да се извърши до 17 часа, а входовете ще бъдат отворени в 15 часа.

В същото време се разбра, че билети, но с минимална сума ще бъдат пуснати за мачовете на мъжкия ни национален отбор по волейбол срещу Франция и Чехия на мини турнирът в Арена Армеец от 11 до 15 август. На 11-ти се очаква да пристигне селекцията на Чехия, а ден по – късно и тази на Франция. Срещите ще може да бъдат наблюдавани от феновете. „В залата ще могат да влязат всички почитатели на волейболната игра и да подкрепят отбора в подготовката му за европейските финали“, заяви Николай Николов, директор на националния отбор. „За да избегнем проблеми с пропускателния режим в залата, ще определим минимална цена на пропуски за мачовете“, поясни генералният секретар на Българска Федерация Волейбол Станислав Николов.