Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков даде официален старт на финалните състезания от Програмата за организиране и провеждане на спортно-състезателна дейност за учениците от домовете за деца, лишени от родителска грижа от 15 до 18 г. /9-12 клас/ в Сливен.

Пред 200 възпитаници от 19 домове той пожела и в бъдеще да полагат повече усилия в своята подготовка за реализиране на потенциала си, като изрази увереност, че в състезанията ще победят само най-подготвените и най-добрите.

На церемонията в зала „Васил Левски” присъства кметът на Сливен Йордан Лечков.

„Не е случаен фактът, че именно градът на Сините камъни е домакин на финалните състезания. Известно е, че Йордан Лечков полага усилия и грижи за развитието и поддържането на местната спортна база”, каза Нейков.

Възпитаниците на домовете бяха очаровани, че могат да се докоснат и снимат редом със своите спортни идоли. Всички деца, класирали се до шесто място, ще получат от МФВС спортни екипи, а за победителите са предвидени купи и медали. Финалните състезания се провеждат от 5 до 8 ноември по три вида спорт – тенис на маса, стрийтбол и футбол на малки вратички.

За реализирането на програмата през тази година МФВС отдели 165 650 лева.