17 боксьори от националния ни отбор ще се качат утре на високопланинската база „Белмекен” на подготовка. На 2050 метра над морското равнище, под ръководството на новия старши треньор Петър Лесов, тимът ще се подготвя до 21 януари, след което се връща в София и продължава заниманията си.

На базата на Дианабад боксовите ни национали ще проведат съвместна подготовка с Украйна до 29-ти януари, а ден по-късно отпътуват за Пловдив и класния международен турнир под тепетата „Странджа”.

„На Странджата ще участват 14 страни - България, Куба, Русия, Казахстан, Украйна, Сърбия, Македония, Германия, Турция, Алжир, Англия, Испания, Гърция и Швеция! Общо 100 състезатели, а ние ще участваме с 20 боксьори. Кубинците днес ни потвърдиха, че ще дойдат,” каза за Гонг президентът на Българската федерация по бокс Марин Димитров.

"На Белмекен ще е един базов лагер, ще гледаме да съчетаваме - хем база, хем да ги готвим за състезание," коментира Лесов. "Това си е основния предишен състав, плюс някои от по-младите. Няма травми. С всеки ще работим индивидуално, ще работим за сила. Дано да има по-големи успехи."

Пътят на боксьорите ще бъде разчитван със снегорини до Белмекен. "Дано да имаме късмет да се качим," отбеляза Лесов.