144 бегачи от три държави се записаха за участие в третото издание на организирания от клуб „Зелена стъпка“ Великденски крос по улиците на Разград. Състезанието е утре от 10 ч., стартът е от паметника на Майстор Манол в центъра на града. Трасето е от 1 километър, като участниците в индивидуалната надпревара трябва да направят 5 обиколки, след всяка ще получават от организаторите по една гривна, трябва да финишират с 4 гривни, за да докажат, че коректно са преминали по целия маршрут.

Щафетата е от 5 поста, всеки от състезателите изминава по една обиколка на трасето. Участието е без такса и без възрастови ограничения. Най-малкият състезател е 6-годишният Йовко Йорданов, той е част от отбора „Шарена петорка“, който е регистриран за участие в щафетата, съотборниците му са на 10, 58, 43 и 53 години. Най-възрастният участник е 62-годишната Синди Фелбс от САЩ, която живее във Варна. Регистриран за участие е още един неин сънародник – Нейтън Купър, както и двама португалци – студентът във Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“ Руи Антонио Кампос и неговият приятел Марко Дос Сантос Алвес.

Щафети за пръв път участват в състезанието, отборите са общо 14. Петорката – победител ще получи 5 ваучера за използване на пистата за бягане и футболните терени на Тренировъчната база на „Лудогорец“ в Разград. Предметни награди има и за класираните на второ и трето място, както и медали.   При индивидуалните бегачи също са предвидени медали и предметни награди за първите трима при мъжете и при жените.

Регистрираните за участие дами са 21, а мъжете - 53. Сред всички участници ще бъде разиграна томбола с голяма награда – футболна топка с автографи от футболистите на „Лудогорец“, останалите награди са: пални чували, ръкавици за фитнес, крачкомери и стойки за лицеви опори.  „Лудогорец“, община Разград, магазин „Яко“ и фирма „Амилум – България“ са партньори на клуба за приключенски спортове „Зелена стъпка“ в организирането на Великденския крос.