Васил Маринов спечели бронз в изхвърлянето в категория до 102 килограма на продължаващото в Букурещ, Румъния европейско първенство по вдигане на тежести за 20-годишни.

Възпитаникът на сливенската школа с треньор Пламен Братойчев записа три перфектни опита: 151, 158 и 161 килограма. В изтласкването Васил вдигна 185 и 191, но не успя на 196 килограма, с които ставаше трети и в двубоя. В крайното класиране Маринов се нареди четвърти с 352 килограма, на 4 килограма от бронза. Шампион с двубой 370 килограма е Андрей Арльонак от Беларус.

Българските щанги вече имат 14 медала от първенството в Букурещ, 4 от които в двубоите: Ангел Русев и Божидар Андреев са европейски шампиони, Стилян Гроздев е със сребро, а Валентин Генчев с бронз. Четиримата взеха по три медала в категориите си, към тях Мария-Магдалена Кирева добави сребро, а Васил Маринов бронз в изхвърлянето.

По-късно днес на подиума в румънската столица ще вдигат още двама българия - братята Христо и Стефчо Христови ще ни представят в категоридо до 109 килограма при 20-годишните. Българското участие в румънската столица завършва в неделя, когато в последния ден на шампионата Джесика Иванова ще излезе на подиума в категория над 87 кг при 23-годишните.