Общо 14 медала завоюваха българските гимнастички на Международния турнир „Трофео Фериа” за девойки по художествена гимнастика, който се провежда в Албасете, Испания.

Освен отличното представяне на родните грации турнирът спечели още нови почитатели и благодарение на невероятното изпълнение на мъжка художествена гимнастика. Двама от представителите на домакините взривиха залата със съчетанията си, тъй като в Европа все още не е добре развит този спорт, поне що се касае до силната половина от човечеството.

Младите грации от клуб Илиана защитиха името на България, благодарение на отлично изпълнените си съчетания, които грабнаха и без това темпераментните зрители в Испания.

При девойки-младша възраст Джорджиа Попова спечели два златни медала - на топка и въже, Симона Недялкова извоюва сребро на въже, а Кристалина Атанасова сребро на лента.

В старшата възраст, родени 1994-95 година, Виктория Найденова спечели общо три медала - (бронз на лента и сребро на обръч и топка), а Емилиана Герасимова се окичи със среброто на въже.

Десислава Пейчева извоюва пълен комплект от медали в своята възрастова група – злато на лента, сребро на обръч и бронз на топка.

Таня Цекова също се представи на ниво, доказателство за което са спечелените от нея отличия - две първи места на бухалки и лента, и две втори на въже и обръч.