Сто и трийсет грации от 20 клуба от цялата страна ще спорят за отличията на Държавното първенство по художествена гимнастика за девойки старша възраст и жени за приз "Жулиета Шишманова" в Бургас.

Състезанието, което ще се проведе в зала "Младост", ще бъде открито официално утре, от 12:00 часа. Организатори са клуб Черноморец и Българската федерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас. Атрактивната надпревара ще продължи три дни, като в четвъртък от 12,15 часа стартират девойките. В петък от 9,30 часа до 16:45 часа ще се състезават жените, след което ще е награждаването им в многобоя.

Демонстративни изпълнения на националните отбори - ансамбъл за девойки старша възраст и жени, ще наблюдават зрителите в зала "Младост" от 14:00 до 14:15 часа. В последния състезателен ден - събота, началото е в 9:30 часа. Първо за медалите на отделните уреди ще спорят девойките, а след тях и жените.

Награждаването е предвидено за 12:30 часа. На държавното първенство ще участват всички национални състезателки, начело с една от най-добрите ни гимнастичка в момента Невяна Владинова. Главен съдия ще е Красимира Филипова./БТА