Нове АД Холдинг стартира последния етап от подготовката на церемонията Спортист на годината на България 2008. Организаторите от екипа споделиха, че водещите на спектакъла, които се пазят в дълбока тайна от самото начало на работата по тазгодишните спортни награди, ще са тринадесет на брой - двама основни и 11 в специални роли. Кои са те и защо са толкова много ще стане ясно на 22 декември от 20:30 часа, когато е началото на прякото излъчване по БНТ 1 и БНТ Сат.

Още от ранни зори започна изграждането на декора, създаден специално за събитието от художничката Ани Фурнаджиева. Декорът ще е висок над шест метра. Доминиращите цветове за цялата сцена са червеното и златното. Тяхната хегемония се нарушава планирано само от три стилизирани, бели и светещи арки, под които заслужено ще се награждават спортистите и треньорите. На сцената в уголемен размер по традиция ще присъства и самия символ на победата - статуетката Спортист на годината на България, дело на скулптора Милко Добрев.

Стотици метри плат са изразходвани за декора, сподели Ани Фурнаджиева. На огромен LED екран от последно поколение, с размери 5 на 4 метра, ще се излъчват специално подготвените видеоматериали за номинираните спортисти и треньори и части от спектакъла на сцената. Дани Милев, Мария Илиева, Нора и Любо Киров направиха първата си съвместна репетиция заедно с бенда и четирите музикантки от „Стрингс”. До момента те репетираха усилено, но поотделно, световните хитове, свързани неразривно с различни спортни събития и личности – „One Moment In Time” на Уитни Хюстън, създадена за летните олимпийски игри през 1988 г.; „Let's Get Loud” на Дженифър Лопез, изпълнена на откриването на световното първенство по футбол за жени през 1999 г. в Калифорния; „Eye Of The Tiger” на Сървайвър, написана по молба на Силвестър Сталоун за филма „Роки 3”; „La Copa De La Vida” на Рики Мартин, официалната песен на световното първенство по футбол през 1998 г. и, разбира се, „We Are The Champions” на безсмъртните Куин - химна на победите в спорта. За тях бе разработен изцяло нов аранжимент за церемонията за Спортист на годината на България 2008.

Общо участниците в спектакъла, които ще се качат на сцената, са над 100 човека. Ансамбълът на Нешка Робева наброяват общо 42 души и ще изпълни три композиции, които са специално адаптирани за тази празнична вечер, музикалния бенд, певците, водещите, номинираните спортисти и треньори.

Екипът, който работи по организацията на събитието и на ТВ реализацията на церемонията, пък надхвърля 250 души, отдадени изцяло на идеята да сътворят един наистина красив празник за българските спортисти и онези, които ги поддържат и им помагат, които ги подкрепят и очакват още много радости от тях.