126 бегачи от 3 държави участват в третото издание на единствения в България пясъчен полумаратон „Камчийски пясъци“. 

Състезанието се организира от разградския клуб „Зелена стъпка“, стартът на полумаратонската дисциплина 21,100 км. е утре, 28 май, от 7,00 ч., 30 минути по-късно тръгват избралите по-късата дистанция – 10 км., предвиден е и старт за деца – 2,2 км. За участие са се записали състезатели от България, Румъния и Украйна.  

Децата няма да пресичат река Камчия, докато останалите състезатели ще я преминат с помощта на разградските спасители Иван Радушев и Ивайло Лицов. Осигурена е и възможност реката да се пресече с лодки и водни колела, но повечето състезатели предпочитат да се измокрят, но да преминат цялата дистанция на собствен ход.

Освен чисто спортно изживяване, пясъчният полумаратон насочва вниманието към това богатство, което България все още има – дивите плажове с пясъчни дюни, по които гнездят редки птици. Затова днес в деня преди състезанието се проведе традиционната акция по почистване на плажа. Организаторите и част от състезателите са събрали общо 70 чувала с боклуци, останали и от плажуващите през лятото, а и защото реката донася отпадъци от многобройните населени места, през които тече.

Церемонията по награждаването утре е от 11.00 часа. Партньори в организацията на клуб „Зелена стъпка“ са:  магазин за спортна екипировка и аксесоари „SKISHARKI”, „Ideal Standard”, Спортни магазини "Яко", „Млин” – Разград, „Антибиотик” Разград и община Разград. Освен медали победителите получават: ваучери за продукти за бягане от магазин SKISHARKI за първите три места във всяка категория, а една душ система и два душ комплекта Ideal Standard, както и спортни стоки ще бъдат разпределени с томбола между всички участници.