Над 1200 състезатели от 67 държави са подали заявки за участие на Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, което ще се проведе от 26 до 29 юли в Пловдив.

Организацията на първенството върви с пълна сила, като вече бяха направени и няколко проверки от Международната федерация по кану-каяк.

„Благодаря на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив за съдействието, което ни оказват за поредна година. Убедена съм, че с тяхната подкрепа отново ще се справим с организацията на най-високо ниво“, заяви изпълнителният директор на българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова.

Това е трето голямо първенство, което родната централа организира за последните 3 години. През 2016 г. гребният канал в Пловдив прие Европейския шампионат за мъже и жени, а през 2017 г. – континенталното първенство за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години.

На Световното първенство България ще бъде представена от  21 лодки, които ще участват в 24 дисциплини.

Националният ни отбор замина за Европейското първенство за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години в Аронзо (Италия).

На континенталния шампионат обаче няма да участват кануистът Ангел Кодинов и двойката каяк Веселин Вълчов и Христо Реков, които се готвят целенасочено за Световното в Пловдив.