12 състезателки ще представят България в международния турнир по художествена гимнастика, който ще се проведе преди Световната купа в София. Състезанието ще е за жени и девойки, а  негов домакин на 27 и 28 март ще е „Арена Армеец“.

В надпреварата при жените отличията ще си оспорват 37 гимнастички от 20 държави (Русия, Япония, САЩ, Канада, Беларус, Италия, Корея и др. ). България е заявила  момичетата от разширения състав на националния отбор –  Ерика Зафирова, Петя Борисова,  Галатея Герова, Йоана Николова, Биляна Писова и Марина Иванова. 

При девойките за добро представяне ще разчитаме на Анна Келман и Татяна Воложанина, които спечелиха квота за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина), както и на Елизабет Йовчева, Вероника Любчова, Вая Драганова и Валерия Ватова.  Общият брой на заявените състезателки е 75 от 27 държави (Русия, Азербайджан, Франция, Япония, Беларус, Италия и др. ).

Прави впечатление, че Русия все още не е подала имената на гимнастичките, които ще участват в двете направления – жени и девойки.  В заявките при девойките фигурира и  състезаващата се за Македония Рейчъл Стоянов с личен треньор Нешка Робева.