115 състезатели от 11 клуба ще се включат в турнира по спортна гимнастика в памет на загиналия Дани Вълчев. Преди 6 години 9-годишният тогава гимнастик на клуб „Левски-Спартак“ и неговата майка  загинаха в автомобилна катастрофа на пътя Ловеч-Плевен.

Надпреварата ще се проведе на 17 юни в залата по спортна гимнастика на Национална база „Раковски“, а входът за зрителите е свободен. 

„Турнирът ще е с формат многобой и ще включва възрастите – деца, момчета и момичета младша и момчета, и момичета старша възраст. Ще дадем медали на всички участници, тъй като този турнир трябва да бъде по-скоро като помен за едно дете, което обичаше гимнастиката, което оценяваше и харесваше безкрайно това, което прави. Искаме всички деца, които ще вземат участие, да бъдат щастливи.

Най-големият урок, който научих от Дани е да обичам това, което се случва сега. Бащата на Дани не само ще уважи турнира. Той помага за всичко, което правим в нашия клуб и се включва много активно във всички инициативи, които организираме и са свързани с нашия любим спорт. Той е до нас, за което сме изключително благодарни“, сподели Илия Янев – личен треньор на Дани Вълчев.