115 гимнастички от 23 държави ще участват на европейското първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна), което започва утре и ще продължи до неделя. При жените индивидуално ще има 24 състезателки, при девойките 57 и 6 ансамбъла.

С отсъствието на Русия, борбата при жените за разпределение на медалите ще бъде основно между Азербайджан, Беларус, България, Израел и Украйна. Ансамблите, които ще участват, са Азербайджан, Естония, Франция, Израел, Турция и Украйна.

България ще бъде представена от четири гимнастички - Ева Брезалиева и Стиляна Николова при девойките и Боряна Калейн и Катрин Тасева при жените.

Състезанието започва утре в 11:00 часа с първите два уреда при девойките, ансамблите ще изиграят първите си съчетания от 16.30 часа. 

В петък от 12:00 часа са девойките, а от 17:00 ансамблите. В събота финалите на уредите при девойки започват от 13:00 часа, а финалите на уредите при ансамбли - от 16:00 часа. 

В неделя е многобоят при жените, който стартира в 11:45 часа българско време.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.