Един златен, два сребърни и осем бронзови медала спечелиха българските състезатели на международния турнир по бадминтон за юноши и девойки до 19 години в Пазарджик.

На смесени двойки шампиони станаха Евгени Панев и Таня Иванова, които на финала победиха Гергана Павлова и Мартин Чумчал (Чехия) в оспорван мач с 28:26, 23:21 за 35 минути.

Павлова спечели и още един сребърен медал, след като на двойки девойки заедно с Таня Иванова отстъпиха на финала пред вторите поставени испанки Лусия Родригес и Аня Сетиен с 12:21, 16:21 за 27 минути.

На сингъл мъже номер 1 в схемата Мадс Мьолер (Дания) победи сънародника си Якоб Хоуе с 21:17, 21:15 за 37 минути. Двамата станаха шампиони и на двойки юноши.

При девойките златото на сингъл спечели швейцарката Дуня Пелупеси, която надделя над Аня Сетиен (Испания) с 22:20, 20:22, 21:18 за 61 минути.

Българските състезатели завоюваха също 8 бронзови медала от надпреварата в петте категории - на сингъл девойки Калояна Налбантова и Таня Иванова, на двойки юноши Китанов/Митев и Тодоров/Узунов, на двойки девойки Налбантова/Златанова и Сокова/Пашова и на смесени двойки Китанов/Малинова и Терзиев/Попиванова.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.