Малко са хубавите неща в България, които успяваме да запазим, съхраним и превърнем в традиция. Малко са хората, които смятат за своя кауза благородните дела. Живеем в свят, изпълнен с омраза, завист и рядко някой се престрашава да подаде ръка…

Сещам се за едно прекрасно стихотворение на Недялко Йорданов, което по-често трябва да препрочитаме, докато тънем, оплетени в материалното и безчувствено битие. Ето защо реших да го цитирам в следващите редове „Песен за доброто”: 

Когато си беден, когато си слаб,

Когато трепериш за късчето хляб, 

Когато отвсякъде, кой както свари,

Препъва те с крак и ти удря шамари,

Недей се отчайва, недей се навежда,

Не си позволявай да губиш надежда.

Защото макар да е жилаво злото,

В човека все пак побеждава доброто.

Какво е охолство, какво са пари,

Пред светлата участ да бъдем добри….

Защо реших да напиша тези редове? Защото за 10 пореден път бе съхранена идеята да се организира Коледен спортен турнир за деца в неравностойно положение. Нещо благородно, нещо прекрасно за тези деца и тийнейджъри, които нямат щастието да прекарат най-красивия Християнски празник в семейна среда. Едно голямо БРАВО! За Човека, организирал и създал Спортната федерация за деца, лишени от родителски грижи. Един достоен българин, който не се отказа от идеите си и въпреки трудностите продължи да създава добрини. Един от малкото истински приятели на Гонг - Анатоли Илиев.

И така 11-ти декември от 9 часа зала Фестивална ще посрещне ентусиастите от 26 Дома за деца лишени от родителски грижи от цяла България. Програмата е предвидена за пет вида спорт- бадминтон, лека атлетика, баскетбол, тенис на маса и футбол на малки врати. Патрон на турнира е Стефка Костадинова, а инициатива на Гонг ще покани за финалите на отделните състезания Спортните звезди на България. Нека видим колко от тях ще приемат каузата и ще покажат благородното у себе си.

10-тия Юбилеен Коледен турнир ще бъде и с най-голям награден фонд, естествено големите награди ще са за най-добрите, но всеки един участник ще получи своя приз и ще запомни тази Коледа. Желанието на организаторите е да сътворят един красив спортен празник, който ще донесе настроение и много позитивни преживявания за децата, които не са имали късмета да бъдат със семейство.