Столът, на който седи Веселин Топалов по време на партиите от супершахматния турнир М-Тел Мастърс бе откупен за 10 000 лв. по време на търг.

По време на „Черно-бялото” парти в градината на „Гранд хотел София” организаторите наблюдаваха битката за старинния стол френски уникат от XVI век. Началната цена за него бе 1500 лева. В наддаването се включиха трима основни конкуренти – Мартин Батков, финансовият директор на мобилния оператор Пламен Петров и един от собствениците на Син Сити Иво Кръстев. Кръстев наддаваше постепенно и остана до края, като спечели антиката за 10 000 лв. Той обяви, че столът ще бъде изложен в заведение до езерото Ариана, като всеки посетител ще знае, че на него е седял 19-ят световен шампион.

Парите ще бъдат предоставени за наградния фонд на стартиращата тази година детска верига от шахматни турнири М-Тел Мастърс Джуниър. Четири български града ще бъдат домакини на надпреварите, а победителите в тях ще излъчат най-добрите деца до 14 години във финално състезание в София.

Голяма част от гостите бяха спазили черно-белия дрес-код на партито преди почивния ден на турнира. Политици, бизнесмени, банкери, журналисти и известни лица бяха посрещани от талисманите на надпреварата цар Александър и царица Калина.

Любопитен бе Василий Иванчук. Украинецът се разхождаше с празна чиния в ръка и не успя да се впише на 100% във веселието, въпреки че е със стопроцентов резултат след първата половина на М-Тел Мастърс-а.

Лице, глас и чар на събитието бе бившата манекенка и водещ на „Градски легенди” Виолета Сечкова.

Основен елемент в декора бяха 3-метрови шахматни фигури, черно-бели свещи, салфетки, декорация и дори боядисани в двата противоположни цвята калии.