Втората най-голяма организация за смесени бойни изкуства Bellator MMA ще отиде в Англия за своето юбилейно събитие №200. От веригата обявиха вчера, че шампионът в средна категория Рафаел Карвальо ще премери сили с опитния холандец Гегард Мусаси именно в Bellator 200 на 25-ти май. В основната карта за вечерта ще се появи и непобедения претендент в полустедна категория Майкъл Пейдж, който ще се изправи срещу американеца Дейвид Рикелс.

Карвальо (15-1) се намира в серия от 15 поредни победи, а през 2017-та година направи две успешни защити на титлата в средна категория, след като нокаутира Мелвин Менхоф и Алесио Сакара.

Мусаси (43-5-2) си спечели правото да се бие за трофея, след като надделя над бившия шампион в дивизията Александър Шлеменко чрез съдийско решение в дебюта си за организацията през октомври. Преди това холандеца спечели пет поредни срещи в UFC, включително четири с нокаут, преди да премине в Bellator.

Пейдж (12-0) не се е бил в света на смесените бойни изкуства от ноември 2016-та година, когато надделя чрез съдийско решение над Фернандо Гонзалес. Британецът, който спечели три битки през същата година, е с професионален рекорд от 8-0 под банера на Bellator.

Рикелс (19-4), победител в турнира на Bellator в полусредна категория през 2012-та година, записа две победи в последните си две срещи над Арън Дероу и Адам Пиколоти през 2017-та година.