Бившият дългогодишен шампион в категория перо Жозе Алдо заяви, че е готов да се завърне в клетката и дори назова боец срещу когото иска да се изправи.

Бразилската суперзвезда в света на смесените бойни изкуства е отворен за идеята да се бие с американеца Джеръми Стивънс в предстоящото събитие на Ultimate Fighting Championship (UFC) в Рио де Жанейро, Бразилия.

Алдо заяви също, че от UFC първоначално са се свързали с него с идеята той да се бие през април, но бразилецът отхвърлил тази възможност с предтекст, че това би било твърде рано.

"Първо искаха от мен да се бия през април, но това би било твърде рано. След това аз помолих да ми бъде уредена среща с Джеръми Стивънс, а и той иска този двубой, така че ще бъде страхотна битка. Чакам всичко да бъде уредено", заяви Алдо.

Алдо (26-4) ще се опита да се възстанови от двете поредни загуби от шампиона в категория перо Макс Холоуей. Бразилеца има едва една победа в последните си четири срещи. Един от най-големите шампиони в историята на UFC не е печелил двубой след победата чрез съдийско решение над Франки Едгар в UFC 200 през юли 2016-та година.

Стивънс (28-14), от друга страна, ще влезе в тази среща в серия от три победи, нокаутирайки Джош Емет в последната от тях през февруари. Преди това Стивънс надделя над Ду Хо Чой и Джилберт Мелендес.

Събитието UFC 224 ще се проведе на 12-ти май в "Жанева Арена" в Рио де Жанейро, Бразилия, а в основната битка за вечерта сили ще премерят шампионката в категория петел Аманда Нунес и топ претендентката Ракел Пенингтън.