Легендарният бразилец от света на смесените бойни изкуства Жозе Алдо заяви, че бил на крачка от оттегляне през 2017-та година. Алдо загуби своята титла в категория перо от хаваеца Макс Холоуей през юни, а шест месеца по-късно, когато имаше шанс да си я върне, той отново се провали след нова загуба от Холоуей.

"След втората загуба от Холоуей си взеха малко почивка, за да помисля върху бъдещето си и да остана повече време със своето семейство. Две седмици по-късно седнах на една маса с моите треньори и ги попитах какво мисля. Исках да знам дали те смятат, че е време да спрем. Тогава решихме да продължим напред. Още на следващия ден бях в залата", заяви Алдо.

Един от най-великите бойци за всички времена, Алдо (26-4), доминираше в категория перо в продължение на десетилетие под банерите на Ultimate Fighting Championship (UFC) и World Extreme Cagefighting (WEC), защитавайки титлата си девет пъти. В последните си четири срещи, обаче, бразилецът претърпя три загуби - две от Холоуей и една от Конър Макгрегър.

Сега на Алдо му предстои двубой с опасният американец Джеръми Стивънс в събитие на UFC в Калгари, Канада на 28-ми юли, което ще бъде и първа среща за бразилеца, която няма да бъде за титла от 2009-та година насам. Малко вероятно е Алдо да получи нов шанс да се бие за титлата след евентуална победа над Стивънс, но той все още вярва, че може отново да бъде шампион на UFC.

"Мисля, че в мен все още има сила, която да ми позволи отново да се бия за титлата. В договора ми с UFC остават още четири битки. Искам тази година да направя поне три. Искам отново да стигна до двубоя за колана. Едва тогава отново бих помислил за пенсиониране", завърши Алдо.