ММА събитието UFC 222 изглежда ще бъде спасено, след като най-популярната шампионка при жените на Ultimate Fighting Championship, Крис Сайборг, ще се изправи срещу Яна Кунитская в битка за титлата в категория перо на 3-ти март в Лас Вегас.

Този двубой ще замени първоначалната основна битка за вечерта, в която Макс Холоуей трябваше да премери сили с Франки Едгар в спор за титлата в категория перо при мъжете, но Холоуей претърпя травма в глезена и се оттегли.

Що се отнася до Едгар, той сега ще се изправи срещу Брайън Ортега в битка, която няма да бъде за титла. Победителят от нея, обаче, се очаква да бъде следващият претендент за колана на шампиона Холоуей.

Сайборг (19-1) победи в последната си битка Холи Холм чрез единодушно съдийско решение през декември. Бразилката не е загубила среща в света на смесените бойни изкуства от 2005-та година насам.

Кунитская (10-3), която ще направи своя дебют за UFC, е бивша шампионка на веригата Invicta FC в категория петел. През миналия месец тя съобщи, че ще се премести с категория нагоре в перо. Рускинята има 2 победи и 2 загуби в последните си четири срещи.

Едгар (22-5-1) не е влизал в клетката от май миналата година, когато надделя категорично над Яир Родригез чрез съдийско решение в UFC 211. Ортега пък отказа Къб Суонсън през декември, за да удължи перфектната си серия до 13-0.

От UFC се опитаха да уредят и среща реванш между Ти Джей Дилашоу и Коди Гардбранд за титлата в категория петел, но тази срещата така и не успя да се осъществи.