Набиращият скорост в тежка категория на Ultimate Fighting Championship (UFC) руснак Александър Волков записа най-голямата победа в своята кариера, след като нокаутира по впечатляващ начин бившия шампион на организацията Фабрисио Вердум в четвъртия рунд на срещата им от събитието UFC Лондон.

Вердум очевидно печелеше двубоя и в по-голямата част от него изглеждаше добре, но Волков обърна залозите с впечатляващо изпълнение в края на четвъртия рунд. Руският боец пласира мощни удари в главата на Вердум докато бразилеца беше на земята, а когато двамата се изправиха, Волков изстреля нова комбинация от удари, която прати бившия шампион в нокаут.

До преди началото на четвъртия рунд Вердум водеше в съдийските карти с резултат 29-28, но това в крайна сметка не се оказа от значение.

Волков (30-6), който според букмейкърите беше аутсайдер в тази среща, вече е в серия от шест поредни победи и толкова категорична победа над бивш шампион със сигурност ще го приближи доста до двубои за титлата в тежка категория. Роденият в Москва боец, който преди време е тренирал с Вердум, няма загуба под банера на UFC. 29-годишния Волков е бивш шампион на организациите Bellator и M1.

Още нещо интересно, което можем да добавим за Волков е факта, че той е единственият боец, който е записвал победа в клетката над най-добрия български боец в света на смесените бойни изкуства Благой Иванов - Багата (16-1). Това се случи на 17-ти май 2014-та година, когато двамата се състезаваха за ММА организацията Bellator.

Вердум (23-8-1) беше в серия от две поредни победи преди загубата с нокаут през изминалата вечер. Бразилската легенда сякаш отново проправяше своя път към титлата на UFC, след като загуби двубоя за колана от шампиона Стипе Миочич в UFC 198 през 2016-та година. 40-годишният Вердум не беше губил среща от някого, който не е с името Стипе Миочич или Алистър Овърийм от 2008-ма година, когато в UFC 90 записа загуба от Жуниор Дос Сантос.