Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) беше осъден на 60 часа общественополезен труд за притежание на марихуана. Съдията по делото Рики Маккини наложи на "Бронзовия бомбардировач" и двегодишна условна присъда.

Уайлдър беше арестуван в Тускалоса през юни, след като полиция откри марихуана в неговата кола Кадилак Ескалейд. Интересното в случая е, че американецът първоначално бил спрян от органите на реда, тъй като прозорците на автомобила му били прекалено затъмнени. В последствие полицаите проверили колата му и в конзолата открили малко количество от забраненото вещество.

Адвокатът на Уайлдър заяви, че марихуаната не принадлежала на неговият клиент и допълни, че боксьорът току-що се завърнал от пътуване, а други лица имали достъп до колата му.

Уайлдър е олимпийски бронзов медалист от игрите през 2008-ма година. На професионалната сцена има 39 победи, нито една загуба и 38 нокаута. На 3-ти март в Ню Йорк американеца ще защитава световната си титла на WBC срещу друг непобеден боксьор - кубинеца Луис Ортис, който е притежател на професионален рекорд от 28 победи, от които 24 с нокаут.