Бившата многократна шампионка по бокс Холи Холм влезе в света на смесените бойни изкуства с гръм и трясък, когато нокаутира дългогодишната шампионка Ронда Раузи през 2015-та година. Сега, докато друга битка за титлата срещу Крис Сайборг в UFC 219 наближава, екипът й очаква още една шокираща победа за "Дъщерята на проповедника".

Главният треньор на Холм Майк Уинкълджон наскоро разкри своите очаквания за битката и дори се осмели да предскаже нейния край.

"Знаете ли какво, зад кулисите, когато се подготвяхме за срещата с Ронда Раузи, бяхме доста уверени, че имаме правилния план за игра, за да я победи. Тогава всички смятаха, че сме луди, всички смятаха Холи за луда, когато се изправи и срещу Кристи Мартин в ранните й години в бокса, но както срещу Ронда, така и срещу Мартин, Холи победи по категоричен начин. Точно това ще се случи и в срещата със Сайборг. Холи ще спре Крис вероятно в по-късните рундове на битката. Някъде около четвъртия или петия рунд тя отново ще шокира света", заяви Уинкълджон.

Пътят към финализирането на битката между Холм и Сайборг беше доста дълъг и изпълнен с препятствия, главно поради неразбирателствата между двата лагера. Уинкълджон смята, че неговата страна е направила доста повече компромиси, но очаква ситуацията да се промени драматично, след като Холм отново има златния колан на UFC около кръста си.

"Не, тя заслужава много повече, но на този етап няма какво повече да направим. Сайборг има титла, Холи няма, така че в момента нямаме власт и провеждането на тази битка е най-важното. Побеждавайки Сайборг, Холи ще се върне на правилното място, където ще бъде най-голямото име в бойните спортове при жените. Така че тя трябва да спечели тази битка, а след това ще може да получи това, което заслужава", добави той.

Събитието UFC 219 ще се проведе на 30-ти декември в T-Mobile Arena в Лас Вегас. То ще бъде оглавено от битката в лека категория между Едсон Барбоса и Хабиб Нурмагомедов.