217-ото събитие на Ultimate Fighting Championship (UFC) загуби една от битките си в последния момент. Срещата в полутежка категория между Йон Кутелаба и Михаел Алексейчук бе изтеглена от бойната карта за вечерта, след като Кутелаба бе набелязан от Американската антидопингова агенция за потенциално нарушение на правилата, произтичащо от допинг проба, която е взета от атлета на 18-ти и 19-ти октомври.

Ето и официалното изявление на UFC:

"Организацията на UFC беше уведомена днес, че Американската антидопингова агенция (USADA) информира Йон Кутелаба за потенциално нарушение на антидопинговите правила, произтичащо от проба, която е взета от Кутелаба на 18-ти и 19-ти октомври. USADA временно прекратява състезателните права на Кутелаба и битката му срещу Михаел Алексейчук е отменена и отпада от бойните карти на UFC 217 за 4-ти ноември 2017-та година."

"USADA, независимият администратор на антидопинговата политика на UFC, ще се заеме с управлението на резултатите и с подходящото решение за това дело, включващо Кутелаба. В рамките на антидопинговата политика на UFC има ясен и справедлив съдебен процес, който се предоставя на всички спортисти преди да им бъдат наложени санкции. Допълнителна информация ще бъде представена в подходящото време, когато процесът напредне."

23-годишният Кутелаба има две победи и две загуби в четирите си срещи за UFC, а за последно бе видян в действие през месец юни. Тогава той се представи изключително впечатляващо и нокаутира опонента си Енрике да Силва за само 22 секунди. За Михаел Алексейчук това щеше да бъде дебютна среща под банера на Ultimate Fighting Championship.