Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) твърди, че би се договорил лесно за двубой с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) и дори разкри точното разделение на приходите, което ще приеме, за да се случи това.

Преговорите между лагера на Уайлдър и отбора на Джошуа започнаха още след впечатляващата победа на британеца над Владимир Кличко през април миналата година, но бързо бяха прекратени, тъй като и двамата атлети бяха крайно недоволни от исканията на отсрещната страна.

Сега, 32-годишният Уайлдър заяви, че ще бъде крайно щастлив да се върне на масата за преговори, за да уреди сделката.

"До сега нищо не ми е предлагано, нищо. Дори когато Еди Хърн дойде в Америка миналата година, той не каза нищо за Джошуа. Тогава той говори само за евентуална моя среща с Дилиан Уайт. Както казах преди, ще се бия с Дилиан, няма проблем, но само ако зад него стои Джошуа. Това беше единственото нещо, което поисках, но те отказаха. Как мога да направя оферта, когато основният въпрос дори не беше обсъждан", заяви Уайлдър.

Уайлдър прибра 2,1 милиона долара за победата си над Луис Ортис през миналата седмица, но интересното в случая, е, че преди това той отхвърли 4,5 милиона долара, за да се бие с Дилиан Уайт. Обяснявайки решението си, Уайлдър заяви: "Хората искат да видят най-голяма битка в тази епоха. Имате две страхотни момчета, двама непобедени атлети, които са премазали всичко по пътя си. Един от Великобритания и един от САЩ. Каква специална вечер би било това, каква специална битка".

"Ще предложа разделение на приходите 60/40 в негова полза, ако той се съгласи на същото разделение в реванша - приемате ли? Аз съм тук и ви чакам", завърши Уайлдър.