Според шампиона на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО), той търси двубой с британската суперзвезда Антъни Дожшуа (20-0, 20 КО) вече почти две години.

Джошуа, който държи титлите на WBA, IBO и IBF, ще се изправи срещу шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) в обединителна битка на 31-ви март в Кардиф, Уелс.

Уайлдър пък има свои сметки за уреждане, тъй като ще направи доброволна защита на колана си срещу опасния кубинец Луис Ортис (28-0, 24 КО) на 1-ви март в Бруклин, Ню Йорк.

Върху победителя от срещата между Джошуа и Паркър ще бъде оказан изключително жесток натиск да се изправи срещу Дионтей Уайлдър. Американецът пък, ако победи Ортис, ще бъде около ринга за двубоя между Джошуа и Паркър и възнамерява да се качи на сцената, след края на срещата, за предизвика официално победителя.

"Всички знаят, че голямата борба е между мен и Джошуа, разбира се, и това е, което искам. Аз го предизвиквам вече почти две години. Много хора смятат, че току-що всичко е започнало, но не е така, всичко започна преди години. Аз просто искам да обединя всички титли. Независимо дали ще се бия с Паркър или с Джошуа. Няма значение, искам да обединя титлите и няма как да бъде по-ясен", заяви Уайлдър.

Въпреки това, изглежда, че през лятото Джошуа възнамерява да се изправи срещу задължителния претендент за титлата на WBA Александър Поветкин. Руснакър вече е добавен към подгряващите срещи в бойната карта за събитието на Джошуа и Паркър. Там той ще премери сили с олимпийския бронзов медалист Дейвид Прайс. Поветкин е огромен фаворит в тази среща и очакванията са да я спечели с лекота.