Мениджърът и треньор на мексиканската суперзвезда Канело Алварес, Хосе "Чапо" Рейносо, смята, че неговият боксьор ще доминира тотално, когато се изправи за втори път срещу шампиона на IBF, IBO, WBA и WBC в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО).

Чапо обясни, че неговия състезател се подобрява с всяка изминала среща, но той не вярва, че 35-годишният Головкин може да направи същото. Ветеранът в треньорската професия не очаква нищо ново от Головкин. Рейносо се надява да види същият боец, срещу когото бяха изправени през миналата година. Чапо дори твърди, че в Головкин не е имало никакви подобрения в последните му няколко битки.

"Във всяка изминала битка Канело показва напредък, но ние вярваме, че Головкин винаги е един и същи боец. Головкин е достигнал лимита си. Канело може да предизвика проблеми на всеки един боец на ринга и съм сигурен, че ще го направи и срещу Головкин. Истина е, че не можем да си играем с него, защото е много рисковано, но настоявам, че той вече е достигнал лимита си и както казват в моето село: "Едно старо куче не учи нови трикове". Не мисля, че Головкин може да ни изненада, но Канело със сигурност може", заяви Рейносо.

Реваншът между двамата топ атлети беше официално обявен миналата седмица и ще се проведе на 5-ти май на място, което все още предстои да бъде уточнено. В първия двубой, който се проведе на 16-ти септември в Лас Вегас, двамата боксьори предложиха динамична битка в продължение на 12 рунда, но не успяха да излъчат победител, след като срещата завърши със съдийско равенство.