Един от най-големите промоутъри в света на бокса, Франк Уорън, смята, че потенциална битка в тежка категория между шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) и бившият световен шампион Тайсън Фюри (25-0, 18 KO) ще бъде най-доходоносната среща в цялата история на британския бокс.

Уорън също е на мнение, че двамата боксьори трябва да разделят печалбата си 50/50 - нещо, с което промоутъра на Джошуа, Еди Хърн, може и да не се съгласи - но след това споменава, че не вижда никакви реални пречки тази среща да бъде организирана.

"Това би било най-голямата и доходоносна боксова среща, която някога се е случвала на територията на Великобритания, това е сигурно. Тя би привлякла най-вероятно поне около 2 милиона души, които биха платили телевизионния пакет. Това са сигурни 50 милиона паунда (110 милиона лева) без да включваме билетите и всичко останало. Подобен двубой може лесно да генерира 100 милиона паунда (220 милиона лева)", заяви Уорън.

Въпреки че Фюри не се е бил от няколко години, Уорън споменава, че британеца никога не е губил титлите си на ринга, така че Джошуа ще трябва да се изправи срещу него, ако някога иска да бъде смятан за абсолютен шампион.