Според един от най-популярните промоутъри в света на бокса Боб Арум, той и екипът му са отворени за потенциална среща между филипинската легенда Мани Пакиао (59-7-2, 38 KO) и аржентинския нокаутьор Лукас Матис (39-4, 36 KO) - но не в близко бъдеще.

Миналия месец Матис записа впечатляваща победа, след като нокаутира Тева Кирам в осмия рунд на двубоя им в Лас Вегас. С тази победа аржентинецът спечели и "редовната" титла на Световната боксова асоциация (WBA) в полусредна категория. След края на срещата Матис предизвика Пакиао и заяви, че това е основната цел в неговия списък от потенциални съперници за тази година.

Когато пък Пакиао разбра, че е бил предизвикан, световния шампион в осем различни категории прие офертата с отворени обятия.

"Искам Матис. Това е срещата, която искам. Феновете на спорта също биха искали да видят подобен двубой. Мога да се бия през април или май", заяви Пакиао.

Боб Арум обаче заяви, че не вижда как тази среща може да се случи в близко бъдеще. Промоутъра възнамерява да изправи Пакиао срещу бившия шампион Майк Алварадо на 14-ти април в Лас Вегас. Пакиао не се е бил, откакто загуби титлата на WBO от Джеф Хорн през юли миналата година.

"Виждам, че Мани говори за двубой с Матис, но това няма как да се случи на този етап", заяви Арум.

Промоутърът се обоснова с недостатъчното време, което има, за да сключи сделка с Матис, поради определеният срок за планираното завръщане на Пакиао на 14-ти април във Вегас. Пакиао вероятно ще се изправи срещу Алварадо, тъй като той също е представляван от Боб Арум, което ще улесни преговорите многократно.

"Е, няма как да сключим сделка с Матис, тъй като до този момент никой дори не е говорил с него. Мисля, че просто някои журналист е питал Пакиао дали иска да се бие с Матис и той е отговорил положително. Да не би Мани да се бие с Матис на улицата? Имаме интерес да направим двубой с Матис, но към този момент това няма как да се случи. Към момента не преговаряме с него", завърши Арум.