Впечатляващото представяне на Тони Фъргюсън при победата му над Антъни Петис през изминалия уикенд в UFC 229 не беше помрачено от скандалa, който се разигра след края на основното събитие за вечерта.

В него шампионът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов доминира над ирландската суперзвезда Конър Макгрегър и го задуши в четвъртия рунд, след което обаче напусна пределите на октагона и потърси саморазправа с член от екипа на Макгрегър.

Разбира се, на пресконференцията след края на събитието, Фъргюсън имаше какво да каже по тази тема.

"Аз съм шибаният шампион, нали? Аз бях шампион и останах такъв. В другия край имате тези две отрепки, които позорят спорта. Сега нямам колан, но и не трябва да имам, за да съм шампион", заяви Фъргюсън на висок глас.

"Искам да изчистя този спорт от подобни отрепки. Това е спорт на олимпийско ниво и трябва да бъде изчистен. Тренирам като олипиец. Трябваше да се откажа от много неща в живота си, но вече нямам нужда от тях и се чувствам страхотно", добави бившия временен шампион.

"Хабиб и аз заслужаваме да се бием един срещу друг. Той е шампион, аз бях временен шампион", изрази своите надежди Фъргюсън.