Бившият световен шампион в полутежка категория Тони Белю (30-2-1, 20 КО) е напълно уверен, че може да сложи край на победната серия на бившия обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0, 19 КО).

“Тайсън Фюри няма никакъв шанс да ме победи. Неговата най-добра версия бе повалена в нокдаун от Стив Кънингам. Лесно мога да нокаутирам Фюри”, заяви уверено Белю.

Фюри се завърна на ринга миналата седмица в Манчестър и спря непретенциозния опонент Сефер Сефери в четвъртия рунд. Това беше първият мач за британеца откакто шокира света с победата си над Владимир Кличко през ноември 2015-та година.

След видяното през миналата седмица Белю вярва, че разликата във физиката между него и "Циганският крал" няма да е от значение.

“Тайсън постоянно говори, че съм твърде дребен за него, но той се би със съперник, който е дори по-дребен и от мен, а също така е с около 6 кг по-лек от мен!”,, добави бившия шампион в полутежка категория.

Белю не вижда проблем за провеждането на среща с Фюри, като освен това смята, че среща между двамата ще предизвика огромен интерес – както от спортна, така и от финансова гледна точка.

“Сигурен съм, че ще разпродадем всеки стадион. Може дори да разпродаден стадион само за пресконференцията. Ако той дойде като Батман, аз мога да отида като Жокера!”, завърши Белю.