Според бившия шампион в полутежка категория Тони Белю (29-2-1, 19 КО), към него сериозен интерес за двубой проявява бившият абсолютен шампион в супер-средна и лека-тежка категория Андре Уорд (32-0, 16 КО).

33-годишният Уорд се оттегли от света на бокса през миналата година, няколко месеца след втората победа над основния си опонент Сергей Ковальов в техния реванш през юни. По-рано тази година се появиха слухове, че Уорд се подготвя за завръщане, но тази информация така и не бе потвърдена.

"Уорд може и да обяви публично, че се пенсионира, но това не е така. През последните няколко седмици аз и моят промоутър Еди Хърн разговаряме с екипа на Уорд, което автоматично значи, че той не мисли за пенсиониране. Много уважавам Уорд и неговите умения, той се боксира различно от всички останали, но аз вярвам, че мога да го победя", заяви Белю.

Белю все пак признава, че победа над боксьор като Уорд, макар и не в неговата коронна категория, няма да е лесно.

"Единственият начин Уорд да загуби двубой, е, ако няма добър ден. Възможно е да се бия с него след срещата ми с Дейвид Хей. Аз съм реалист, не съм фантазьор. Истината е, че Уорд е по-добър от мен, но ако изпълня тактиката си точно, ще го победя", добави британецът.

Уорд за сега отрича възможността за завръщане на ринга, но в няколко интервюта той също така намекна, че "всичко е възможно". Преди пенсионирането на Уорд, имаше преговори за двубой с Белю в полутежка категория, но Белю не остана доволен от предложените му условия и реши да тръгне в друга посока, финализирайки срещата реванш в тежка категория с Дейвид Хей, която е насрочена за 5-ти май в "О2 Арена" в Лондон. Ако Тони Белю победи, неговият екип иска на всяка цена да примами Андре Уорд на ринга.