Тервел Пулев спечели с лекота осмата си поредна победа на професионалния боксов ринг. Тази нощ той размаза с лекота в Чикаго представителя на домакините от САЩ Скот Фютрел.

Българинът тотално доминираше срещу американеца и го отказа още в  първия рунд. Тервел повали три пъти съперника си, преди съдията да прекрати двубоя и да вдигне ръката на българина.

Нашият боксьор бе подкрепян в зала "Белведере" от голяма българска агитка. Сред зрителите специално от Маями пристигна и Христо Стоичков.

Тервел Пулев трябваше да се боксира с друг опонент Тристан Джеймс, на когото обаче бе забранено да го стори от Илинойската боксова федерация, защото има незачетен мач в друг американски щат.

"Огромни благодарности към всички вас за това, че дойдохте и ме подкрепихте! Вие показахте любовта си към България! Искам колкото по-далеч сме от родината, толкова по-задружни да сме", бяха първите думи на Тервел Пулев след победата.

Кубрат Пулев също се обърна към българите в залата и каза: "Радвам се, че едно такова събитие, макар и неголямо, може да ни обедини. Хубаво е да видя толкова много български знамена. Важното е да милеем за България, независимо къде се намираме."

"Помните, че първата ни победа на Световното първенство през 1994 година беше тук, в Чикаго, срещу Гърция. Сега и Тервел победи. Нека продължим да подкрепяме него и Кубрат, защото те ще ни радват още много", каза Христо Стоичков.