Теодора Кирилова постигна пореден успех в своята кариера по време на SFC 8: The Matrix. След като по-рано тази година тя стана световна шампионка по муай тай, през изминалия уикенд Кирилова взе и титлата по К1 на организацията.

Срещата ѝ с италианката Ерика Гати приключи във втория рунд, като българката не даде никакви шансове на опонентката си, пращайки я в нокдаун няколко пъти, за да стигне до победа с ТКО.

"Не мога да дам аз оценка за представянето си. Разбира се съм доволна от резултата и начина, по който завърши мача, но винаги може още," сподели Теодора за MMA.BG.

Въпреки сериозното си резюме, Ерика Гати не успя да поднесе нещо неочаквано на Теодора Кирилова.

"Не ме изненада, но определено игра различно от мачовете ѝ, в които сме я гледали преди SFC 8. Иначе мисля че наложихме нашата тактика и то си пролича и в самия мач", добави Кирилова.

След битките в Тайланд и професионалния кикбокс двубой в София, Теодора Кирилова е решила да си вземе глътка въздух от тежките тренировки и състезания, за да атакува след това и европейска титла.

"За момента ще си дам една кратка почивка, защото за месец и половина ми се събраха и Световна титла от Тайланд, и сега тази професионална титла по кикбокс К1. След което, живот и здраве, ме очаква европейско първенство по муай тай", сподели Кирилова.