Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри ще бъде съвсем различен човек и ще покаже нова част от своя характер, заяви новият му треньор Бен Дейвисън.

През декември миналата година Британската антидопингова агенция (UKAD) разреши на Фюри отново да се бие, след като британецът прие 2-годишно наказание със задна дата, което на практика беше изтекло още при налагането на санкцията.

Сега единственото нещо, което спира Фюри да се върне на ринга е липсващият му боксов лиценз. Тази сутрин обаче, британеца обяви в социалните мрежи, че е кандидатствал за нов лиценз пред Британския боксов борд по контрола (BBBofC)

"Днес кандидатствах за боксовия си лиценз, ще защитавам титлата си на "Ring Magazine" през април. Нямам търпение да се върна на ринга", се казва в публикацията на Фюри.

Британецът, който държи професионален рекорд от 25-0, стана световен шампион на WBA, IBF, WBO и IBO, след като победи украинеца Владимир Кличко през ноември 2015-та година, но оттогава не се е бил професионално.

Преди месец Фюри се радели със своя треньор и чичо Питър Фюри и привлече в екипа си Бен Дейвисън.

"Сега той вече може да бъде себе си и обществеността ще види съвсем различен човек в него. Той е непобеден на ринга и сега може да бъде този, който трябва да бъде. Той трябва да спре да прави глупави неща, тъй като вече е голям", заяви Дейвисън.

Дейвисън също така описа възприятието, което хората имат към Фюри извън ринга като несправедливо.

"Той е много умен мъж и това е едно от първите неща, които забелязах в него. Той се придържа към това, в което вярва, той е много добър човек. Неговото лице в общественото пространство не е истинското му лице. Времето, което той прекара извън спорта и нещата, които му се случиха през този период, промениха възгледите на хората върху него, но сега той се намира там, където иска да бъде", добави Дейвисън.